Cabernet Sauvignon


  • Gama/Colecția
  • ASCONI Sol Negru

  • Soiul strugurilor
  • 100% Cabernet Sauvignon

  • Tip
  • Vin , roșu sec

  • Anul recoltei
  • 2014

  • Podgorie/ Zonă / Originea strugurilor
  • Satul Geamana

  • Soluri / Tipul terenului
  • Sol negru fertil carbonatic

  • Vinificarea
  • Recoltarea are loc manual, dupa care urmeaza zdrobirea si desciorchinarea. Fermentarea se realizeaza în rezervoare de inox cu un control strict a temperaturii.
    Macerarea este realizata cu scopul de a extrage de taninuri moi si pentru a produce vinuri echilibrate, cu o structura complexa.
    Vinul este desavasit după o perioada de maturare de 12 luni în butoaie de stejar provenite din America, în condiții controlate de umiditates și temperatura.

  • Note de degustare
  • Vizual: limpede,roșu rubiniu.
    Olfactiv: astringent cu nuanțe de tabac, coacăză neagră, mure.
    Gustativ: plin, echilibrat, cu tentă accentuată de coacăză neagră și roșie, cu nuanţe de piper negru, taninuri puternice și o astringență bine temperată.
    Alcool 13,5%
    Aciditate totală (g/l) 5,8
    Zaharuri reducătoare 2

  • Recomandări culinare
  • Se poate asocia cu preparate din carne afumată, carne la grătar, ciuperci și legume prăjite, brânzeturi sau bucate puternic condimentate.

  • Temperatura / recomandare de consum
  • 16-18 ℃

  • Potențial de învechire
  • Lung

  • Premii
  • IWSC 2016 medalie de bronz Cabernet Sauvignon 2012
    IWCB 2016 medalie de argint Cabernet Sauvignon 2012

Premii

2017
2018

Contact

  • Phone:
    0784 777 717
  • Email:
    office.bragawineart@gmail.com
  • Address:
    B-dul. Constructorilor, nr. 20A, Romania