Feteasca Alba


  • Gama/Colectia
  • ASCONI Sol Negru

  • Soiul strugurilor
  • 100% Feteasca Alba

  • Tip
  • Vin , alb sec

  • Anul recoltei
  • 2017

  • Recolta
  • Strugurii sunt culesi manual, incepand cu 20 august, iar productia este de 8 tone pe hectar

  • Podgorie/ Zona / Originea strugurilor
  • Satul Geamana

  • Soluri / Tipul terenului
  • Sol negru fertil carbonatic

  • Vinificarea
  • Strugurii colectati sunt desciorchinati și trimisi la criomacerare. Tehnica criomacerarii consta in mentinerea mustului în contact cu bostina timp de 24 de ore, la o temperatură de 2°C. Dupa limpezire, mustul este supus unei fermentatii alcoolice supravegheate, la o temperatura controlata de 16-18°C. Acest proces permite extragerea substantelor aromatice din pielita strugurilor, oferind vinului o aromă tipica. Maturarea vinului are loc în vase de inox.

  • Note de degustare
  • Vizual: limpede cristalin, slab galben .
    Olfactiv: delicat, cu nuanțe florale bine exprimate.
    Gustativ: vioi, proaspăt, cu o aciditate plăcută, armonios, nobil, cu nuanțe de fructe 
    Alcool 12%
    Aciditate totală (g/l) 5,0
    Zaharuri reducătoare 1,2

  • Recomandări culinare
  • Însoțește foarte bine gustările servite la începutul mesei ca ficăței de pasăre cu ciuperci, brînzeturi, măsline, mezeluri ș.a.

  • Temperatura / recomandare de consum
  • 10-12 ℃

  • Premii
  • IWCB 2016 medalia de argint Feteasca Albă 2014
    IWSC 2017 medalia de bronz Feteasca Albă 2015

Premii

2017
2018

Contact

  • Phone:
    0784 777 717
  • Email:
    office.bragawineart@gmail.com
  • Address:
    B-dul. Constructorilor, nr. 20A, Romania