Feteasca Neagra


  • Gama/Colecția
  • ASCONI Sol Negru

  • Soiul strugurilor
  • 100% Fetească Neagră

  • Tip
  • Vin , roșu sec

  • Anul recoltei
  • 2015

  • Podgorie/ Zonă / Originea strugurilor
  • Satul Geamana

  • Soluri / Tipul terenului
  • Sol negru fertil carbonatic

  • Vinificarea
  • Strugurii colectați sunt zdrobiți și desciorchinați. După limpezire, mustul este supus unei fermentații alcoolice supravegheate, la o temperatură controlată de 16-18°C. Acest proces permite extragerea substanțelor aromatice din pielița strugurilor, oferind vinului o aromă tipică. Maturarea vinului are loc în baricuri de proviniență Franceză timp de 12 luni

  • Note de degustare
  • Vizual: limpede, rubiniu cu reflexii purpurii.
    Olfactiv:aromă de fructe negre, pipier, fum, vanilie.
    Gustativ:corpolent, cu taninuri medii, fructuos
    Alcool 14%
    Aciditate totală (g/l) 5,3
    Zaharuri reducătoare 3,3

  • Asocieri culinare
  • Poate însoți o masă copioasă cu carne de vită, miel, rață.

  • Temperatura / recomandare de consum
  • 16-18 ℃

  • Potențial de învechire
  • Lung

Premii

2017
2018

Contact

  • Phone:
    0784 777 717
  • Email:
    office.bragawineart@gmail.com
  • Address:
    B-dul. Constructorilor, nr. 20A, Romania