Merlot


  • Gama/Colecția
  • ASCONI Sol Negru

  • Soiul strugurelor
  • 100% Merlot

  • Tip
  • Vin , roșu sec

  • Anul recoltei
  • 2014

  • Podgorie/ Zonă / Originea strugurilor
  • Satul Geamana

  • Soluri / Tipul terenului
  • Sol negru fertil carbonatic

  • Vinificarea
  • Fermentarea se realizeaza doar cu ajutorul drojdiilor indigene.
    Macerarea este realizata cu scopul extragerii taninurilor moi si pentru a produce vinuri echilibrate, cu o structura complexa.
    Vinul este desavarsit dupa o perioada de maturare de circa 12 luni în baricuri de stejar de provinienta americana, ungăreasca.

  • Note de degustare
  • Vizual: limpede, rosu rubiniu.
    Olfactiv: aromat, fructe roșii, prune uscate, ciocolata neagra, piper negru, tabac.
    Gustativ: armonios, aciditate medie, fructe de pădure.
    Alcool 13,5%
    Aciditate totală (g/l) 5,9
    Zaharuri reducătoare 2,3

  • Recomandări culinare
  • Se poate asocia cu preparate din carne la grătar, carne roșie, carne de curcan sau rață, pui condimentat, miel ș.a.

  • Temperatura / recomandare de consum
  • 16-18 ℃

  • Potențial de învechire
  • Lung

  • Premii
  • IWSC 2016 medalia de bronz merlot 2012
    Portugal Wine Trophy 2016 grand gold Merot 2012
    Berlin Wine Trophy 2018 medalia de aur Merlor 2014
    Mondiale du Bruxelle 2018 medalia de argint Merlot 2014
    Asia Wine Trophy 2018 medalia de aur Merlot 2014

Premii

2017
2018

Contact

  • Phone:
    0784 777 717
  • Email:
    office.bragawineart@gmail.com
  • Address:
    B-dul. Constructorilor, nr. 20A, Romania